Smokey soft taco's
smokey soft taco’s
Tussen platbrood, als balletjes in taco’s, op de pizza, in tomaten, gehakt smaakt overal in en is zo easy!
smokey soft taco’s
hoofdgerecht | 4 personen
8 tomaten, in blokjes
evt.1 bosje koriander, fijngesneden
sap en rasp van 1 (bio)limoen
4 rode uien
3 rode paprika’s, zonder zaadlijsten
400 g rundergehakt
4 el sweet chili saus
8 kleine zachte tarwetortilla’s/soft taco’s (supermarkt)
| zonnebloemolie | peper en zout
Meng in een kom een flinke eetlepel van de tomaatblokjes met de koriander, het limoenrasp, de helft van het limoensap en 1 el olie. Breng goed op smaak met zout en peper.
Snijd 3 uien in dunne ringen en meng met de rest van het limoensap. Voeg peper en zout naar smaak toe en 1 el olie. Snijd de laatste ui fijn en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui met de paprika op hoog vuur 2 min.
Voeg het gehakt toe en roerbak mooi bruin, rul en gaar. Doe de rest van de tomaatblokjes en de sweet chili saus erbij en laat zachtjes 10 min. stoven.
Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de taco’s met het gehakt en geef de koriandersalsa en gemarineerde uien erbij.
eventueel nog een kleine salade bijvoorbeeld radichio