Vragen? Bel ons: 06 43759142

Spaghetti Pompoen

Kennen jullie de spaghetti pompoen? Tot voor 2 jaar had ik er zelf ook nog niet over gehoord en was deze ook niet gemakkelijk verkrijgbaar maar hij wordt zo populair dat steeds meer supermarkten deze pompoen laten aanrukken.

Maar wat is het nu precies? Het is een geel-oranje achtige, langwerpige pompoen waarvan het vruchtvlees in echte dunne spaghettidraden valt als deze gaar is, vandaar de naam. Het is zo mooi als je de draadjes los maakt met een vork, tot op de schil trouwens, en eens een lekker en origineel alternatief voor echte spaghetti. Je kan de spaghetti pompoen trouwens zelf zaaien in de moestuin en dit rond de maand mei. Zorg wel dat je voldoende plaats hebt want deze kruipt lustig in het rond. Oogsten gebeurt in september. Weliswaar bewaart deze minder lang dan andere pompoenen. Het is dus aan te raden om deze binnen de maand na oogsten klaar te maken.

Kinderen zullen de pompoen cool vinden, betrek ze hierbij zij zullen enorm gemotiveerd zijn om dit te eten. Extra voordeel is dat het ook nog eens heel erg gezond is en je hebt meteen een enorme hoeveelheid aan groenten binnen.