Vragen? Bel ons: 06 43759142

Tonijn op brood

tonijnsalade op brood

Ingrediënten 


  • 1 kleine handvol bladspinazie, alleen de blaadjes
  • ½ middelgrote komkommer, met een dunschiller in linten gesneden
  • ¼ kleine venkelknol, in dunne reepjes
  • 1 blikje tonijn in water , uitgelekt en in vlokken verdeeld
  • ¼ kleine rode ui, gesnipperd
  • evt. 2 tl kappertjes, afgespoeld, fijngesneden
  • 2 tl fijngesneden verse bladpeterselie
  • gemalen zwarte peper, naar smaak
  • fijngeraspte schil en sap van een onbespoten citroen, naar smaak
  • 1 volkorenboterham

Bereidingswijze:

  • Meng in een kom de bladspinazie, komkommerlinten en venkelreepjes.
  • Roer in een andere kom de tonijn, uisnippers, fijngesneden kappertjes en bladpeterselie, peper, fijngeraspte citroenschil en het citroensap door elkaar.
  • Leg de boterham op een bord, schep het komkommermengsel en het tonijnmengsel erop. Knijp er wat extra citroensap over, als je dat wilt.