Vegetarische maaltijd salade van gegrilde groente
Benodigdheden:
- Courgette - 1
- Aubergine - 1
- Paprika - 3
- Verse basilicum - 10 blaadjes
- Feta - 50 gram
- Olijfolie - 4 eetlepels
- Peper - 1 theelepel
- Knoflookpoeder - 1 theelepel
- Uienpoeder - 1 theelepel
- Zout - snufje
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de paprika's in tweeën en verwijder de zaadlijsten en pitjes
- Leg de paprika's op een bakplaat met bakpapier en zet 20 minuten in de oven
- Snij ondertussen de aubergine en courgette in lange dunne plakken en leg in een schaal
- Bestrijk met de olijfolie, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en het zout de aubergine en courgette
- Zet een grillpan op hoog vuur en grill de courgette- en aubergineplakken totdat ze mooie donkerbruine streepjes hebben en zacht zijn. Stapel de plakken niet op elkaar in de pan, maar grill ze om de beurt.
- Leg de plakken na het grillen op een snijplank zodat ze even af kunnen koelen
- Als de paprika 20 minuten in de oven heeft gestaan zet je de grillstand van je oven aan en laat je ze nog 10 minuten in de oven liggen zodat de paprika's zwart kleuren
- Leg ondertussen de afgekoelde plakken courgette en aubergine terug in de schaal en zet de schaal in de koelkast
- Haal de paprika na 10 minuten uit de oven, het velletje moet goed zwart zijn
- Stop de paprika's in een bakje met deksel of een schaal die je afdekt met folie. Zet 10 minuten in de vriezer
- Snij nu de verse basilicum fijn
- Haal de paprika na de 10 minuten uit de vriezer en trek het zwarte velletje van de paprika's
- Scheur de paprika in stukken en voeg toe aan de courgette en aubergine
- Schep de basilicum er door en serveer met wat verkruimelde feta kaas
- Het lijkt nu weinig, maar het vult erg goed!