Zalm teriyaki met volkoren noedels
Zalm teriyaki met volkoren noedels
met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Ingredienten:
2 stuks flinke Prei
3 Wortels
1 bos Radijs
10 gram Sesamzaad
1 Knoflookteen
2 cm Verse gember
25 gram kikoman saus
100 gram Volkoren noedels (ongekookt) voor 2 personen
2 stuk(s) +/- 100 gram Zalmfilet vers met huid is het allerlekkerst
2.5 el Wittewijnazijn
beetje stevia
2 el Zonnebloemolie
naar smaak Peper en zout
Bereiding
Verwijder het blad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Meng in een kom per persoon: 1 el witte wijnazijn en stevia naar smaak met een snuf zout. Meng de radijs erdoor en zet apart.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak een marinade in een kom door de kikoman te mengen met 1/4 el witte wijnazijn per persoon, de knoflook, de gember, peper en zout.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortels in de lengte in vieren en daarna in dunne plakken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de koekenpan van het sesamzaad op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Bestrijk de zalm in de pan met de helft van de kikoman-marinade. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Bestrijk de andere kant van de zalm met de overige kikoman-marinade en bak nog 1 - 2 minuten.
Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels samen met de groenten en meng goed door elkaar. Verwarm het geheel 1 minuut. Eventueel heel klein beetje sweet chili saus
Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de zalmfilet erop. Garneer het gerecht met het sesamzaad. Serveer de zoetzure radijsjes ernaast.