Vragen? Bel ons: 06 43759142

Vegetarisch gevulde tomaten met broccoli puree

Benodigdheden:

  • Tomaat - 6 flinke tomaten
  • Broccoli - 1 grote broccoli
  • Groene pesto - 1 eetlepel
  • Geraspte jonge kaas - 50 gram
  • Peper - Naar smaak
  • Zout - evt naar smaak, maar wij vonden het niet nodig
  • Tomaat - 6 flinke tomaten
  • Broccoli - 1 grote broccoli
  • Groene pesto - 1 eetlepel
  • Geraspte jonge kaas - 50 gram
  • Peper - Naar smaak
  • Zout - evt naar smaak, maar wij vonden het niet nodig

Zo maak je het

  1. Zet een pan met water op het vuur, of op de kookplaat ;-)
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Snij de hele broccoli, inclusief de stam, in grove stukken
  4. Blancheer de broccoli voor 3 minuten zodra het water kookt
  5. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken
  6. Doe de broccoli in een grote schaal of kom, schep de pesto erdoor, voeg wat peper en zout toe en pureer de broccoli met een staafmixer. Het hoeft geen homogene massa te worden
  7. Schep de geraspte kaas erdoor
  8. Snij de bovenkantjes van de tomaat en lepel de tomaten leeg
  9. Vul de tomaten met het mengsel en plaats ze voor 20 minuten in de oven